Maison verte et bleue Groen en blauw huis
Een plek van ontdekking en belangenbehartiging voor duurzaam voedsel in het hart van Neerpede
fr nl

Workshop groenteverwerking

Workshop voor (toekomstige) Brusselse restauranthouders die op efficiënte en creatieve wijze lokale biogroenten willen gebruiken.

Tijdens deze vier uur durende workshop leer je hoe je groenten kan verwerken: hoe maak je ze zo snel mogelijk schoon, schillen en snijden met zo weinig mogelijk afval.

Thema’s:

  • Bevoorrading van verse groenten, rechtstreeks bij Brusselse producenten
  • De organisatie van je groentevoorraad, hoe plan je de verwerking
  • Efficiënte technieken om groenten schoon te maken, te schillen, versnijden en fijn te snijden
  • Aangepaste instrumenten (schilmachines, keukenrobots, mandolines), messen en hun onderhoud (scherpen van messen op steen,...)
  • Verschillende kooktechnieken en de fysisch-chemische eigenschappen van sommige groenten

Deelnemingsvoorwaarden:

  • Lopend of toekomstig projecten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • Restauranthouders of toekomstig restauranthouders
  • Deelname van 10 € voor de versneden groenten, die je na de workshop mee naar huis mag nemen

Praktische details:

  • Volgende data: op maandag 26 maart, 30 april en 28 mei.
  • De workshops worden georganiseerd in het Groen en Blauw Huis, Ketelstraat 1A, Anderlecht van 18u tot 22u.
  • Inschrijving verplicht via e-mail: transfo.mvb@gmail.com