Maison verte et bleue Groen en blauw huis
Een plek van ontdekking en belangenbehartiging voor duurzaam voedsel in het hart van Neerpede
fr nl

Ik koop lokaal !

Zin in lokale, verse en seizoensgebonden groenten?

 • Doe mee met een SAGAL in Anderlecht! Wat is een SAGAL? Een SAGAL is een solidaire aankoopgroep voor artisanale landbouw. Klik hier voor meer informatie en om de groepen in uw buurt te leren kennen.
 • Koop uw groenten rechtstreeks bij de producent:
JPEG - 284.7 kB
  • Groenten:
   • Aurélien, Nathalie,Jean-Philippe en Gaël zijn de producenten van de landbouwtestruimte van het project BoerenBruxselPaysans. Ze verkopen hun groenten via verschillende SAGAL (solidaire aankoopgroep voor artisanale landbouw), coöperatieven / biowinkels, restaurants, markten en op hun verkoopstand op het veld. Vind ze leuk op Facebook en neem gerust met hen contact op als u interesse heeft voor een SAGAL-formule. Tussen mei en november vindt u hun groenten in rechtstreekse verkoop op zaterdagochtend en -middag in Neerpede en Vogelenzang. Meer info over de tijdstippen en verkoopplaatsen wordt aan het begin van de lente overgemaakt op onze website en via Facebook.
   • Het Maaiveld: biedt aan een twintigtal gezinnen een jaarabonnement aan. De manden kunnen elke vrijdag tussen 16u en 18u30 op het Maaiveld afgehaald worden. Als u ook een mand wenst, kunt u contact opnemen met cham.maraichage@gmail.com.
   • Vert d’Iris verkoopt van maart tot oktober van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u in hun moestuin “Betteraves Enz.” rechtstreeks groenten aan particulieren. Ze verkopen ook aan restaurateurs en winkels. Ze organiseren vormingen en zoeken medewerkers. Meer info op hun website. Adres : Toegang via de piste tegenover de nummer 20 van de Koevijverstraat te 1070 Anderlecht.
  • Klein fruit en snijbloemen: Bij Fruit-Time, kunt u van juni tot oktober zelf klein fruit (aardbeien, frambozen, braambessen, zwarte bessen, enz.) plukken of zelf boeketten samenstellen. De uren variëren naargelang het seizoen. Raadpleeg daarom hun website) voor meer info. Zij adres : appelboomstraat 465, 1070 Anderlecht
  • Melk en hoeveprodukten: In de Heymanshoeve (de laatste melkveehouderij in Brussel!) in de Neerpedestraat 958. Hun winkel is elke donderdag, vrijdag en zaterdag open van 14u tot 17u30.