Maison verte et bleue Groen en blauw huis
Een plek van ontdekking en belangenbehartiging voor duurzaam voedsel in het hart van Neerpede
fr nl

Zondagen van de naturalist 2017

De zondagen van de naturalist bij het Groen en blauw huis

De zondagen van de naturalist zijn rondleidingen met een natuurgids in Neerpede. Elke wandeling heeft een specifieke thema en een gids die u van alles gaat leren. Al onze wandeling zijn franstalig. Wij zijn momenteel op zoek naar een nederlandstalige natuurgids, als u er één kent, gelieve contact te nemen met Aude Jacomet : education.mvb@gmail.com.

Belangerijke elementen :

  • Geschikte outfit : goede schoenen of laarzen, geschikte kleren, vergrootglas en verrekijkers zijn welkom, honden zijn niet toegelaten
  • Tijdschema : 14:00-16:00
  • 2€/persoon
  • Beperkte aantal deelnemers
  • Ontsmoetingspunt : Ketelstraat 1A, 1070 Anderlecht (bij het Groen en blauw huis). Behalve andere indicatie (zie hieronder)
  • Inschrijvingen via e-mail : education.mvb@gmail.com

Elk ingeschreven persoon kan meedoen als het aantal aanwezige deelnemers het toelaat. Ter informatie : wij beantwoorden e-mails en telefoon niet tijdens het weekend.

26 november 2017 : Dierensporen rond het Pede’s Park.

Vandaag zullen we detective spelen en op zoek gaan naar dierensporen rond het Pede’s Park in Anderlecht. Pluimen, afdrukken, nesten, uitwerpsels, molshopen, gallen, zijn allerlei tekens van een wildleven en aanwezigheid van een heleboel dieren. Die aanschouwingen zullen ons de gelegenheid geven om bepaalde zoogdieren, vogels en insecten te bespreken die we niet per se zien maar die toch naast ons leven.

Afspraak om 14u aan de stop “Vives Park” van de tram 81. Av. Marius Renard, 1070 Anderlecht.

Portfolio