Maison verte et bleue Groen en blauw huis
Een plek van ontdekking en belangenbehartiging voor duurzaam voedsel in het hart van Neerpede
nl fr
Ik licht mij in > 

News

Zin om het land te bewerken? Word vrijwilliger op de landbouwtestruimte van Graines de paysans !

De landbouwtestruimte geeft kansen aan recent opgeleide tuinbouwers om de stiel echt uit te proberen voor ze zich vestigen!
Zeven tuinbouwers en twee tisanières zijn sinds de lente van 2015 gevestigd op twee sites (Neerpede en Vogelzang, in de gemeente Anderlecht). Tijdens het hoogseizoen kunnen ze niet zonder bijkomende handen, om hun bij te staan in het werk (voorbereiding van de grond, zaaien, onderhoud van de gewassen en oogsten).
Weinig ervaring, maar leergierig, of kan je al goed (...)

Lire la suite de Zin om het land te bewerken? Word vrijwilliger op de landbouwtestruimte van Graines de paysans !

Vacature - Begeleider bij de commercialisering via korte ketens NL/FR (m/v/x)

Groen en blauw huis vzw biedt een contract van onbepaalde duur van 19h/week om projectdragers te adviseren en te ondersteunen in hun strategie voor de commercialisering van duurzame voedingsketens in het kader van het EFRO-project “Boeren Bruxsel Paysans”. (BBP)
OPDRACHT:
Je verzorgt sociale en economische animaties, om de ontwikkeling van duurzame voedingsketens te romoten en te ondersteunen. Je faciliteert en versterkt de consumptie van lokale en milieubewuste voeding, doorheen een (...)

Lire la suite de Vacature - Begeleider bij de commercialisering via korte ketens NL/FR (m/v/x)


Praktische Gids bodemanalyse voor tellen in de stad

Is mijn grond gezond? Hieronder vindt u een praktische gids bodemanalyse voor telen in de stad.
Zin om uw eigen fruit en groenten te telen? Uitstekend idee! Maar hoe kunt u weten of uw grond gezond genoeg is? Twijfelt u, volg dan de bodemgids. Het is voor tuiniers een waar genoegen om heerlijke groenten uit de moestuin te telen en te consumeren. De kwaliteit van de producten hangt natuurlijk af van die van de grond: is de grond vruchtbaar? Rijk aan organische stoffen? Niet-verontreinigd? (...)

Lire la suite de Praktische Gids bodemanalyse voor tellen in de stad