Maison verte et bleue Groen en blauw huis
Een plek van ontdekking en belangenbehartiging voor duurzaam voedsel in het hart van Neerpede
nl fr
Ik licht mij in > 

News

Vacature - Begeleider bij de commercialisering via korte ketens NL/FR (m/v/x)

Groen en blauw huis vzw biedt een contract van onbepaalde duur van 19h/week om projectdragers te adviseren en te ondersteunen in hun strategie voor de commercialisering van duurzame voedingsketens in het kader van het EFRO-project “Boeren Bruxsel Paysans”. (BBP)
OPDRACHT:
Je verzorgt sociale en economische animaties, om de ontwikkeling van duurzame voedingsketens te romoten en te ondersteunen. Je faciliteert en versterkt de consumptie van lokale en milieubewuste voeding, doorheen een (...)

Lire la suite de Vacature - Begeleider bij de commercialisering via korte ketens NL/FR (m/v/x)

SAVE THE DATE - 10/06/2018

BOERENBRUXSELPAYSANS - BOERENFEEST
De boeren keren terug naar Brussel!
Het project BoerenBruxselPaysans ondersteunt startende boeren in Brussel. De nieuwe Ketelboerderij wordt het pilootproject bij uitstek voor duurzame voeding in Brussel. Kom een kijkje nemen!
Activiteiten :  Bezoek van de site en de aanpalende velden  Een blik op het toekomstige renovatieproject van de boerderij  Ontmoeting met de startende boeren  Wandelingen en fietstochten  Workshops en animaties voor klein en (...)

Lire la suite de SAVE THE DATE - 10/06/2018

Praktische Gids bodemanalyse voor tellen in de stad

Is mijn grond gezond? Hieronder vindt u een praktische gids bodemanalyse voor telen in de stad.
Zin om uw eigen fruit en groenten te telen? Uitstekend idee! Maar hoe kunt u weten of uw grond gezond genoeg is? Twijfelt u, volg dan de bodemgids. Het is voor tuiniers een waar genoegen om heerlijke groenten uit de moestuin te telen en te consumeren. De kwaliteit van de producten hangt natuurlijk af van die van de grond: is de grond vruchtbaar? Rijk aan organische stoffen? Niet-verontreinigd? (...)

Lire la suite de Praktische Gids bodemanalyse voor tellen in de stad

Het Rietveld van Neerpede

Sinds verschillende jaren zet de gemeente Anderlecht zich in voor de bescherming van Neerpede, in samenwerking met het Groen en Blauw Huis en het Brussels gewest. De bescherming van de biodiversiteit is een prioritaire doelstelling, vooral in vochtige milieus die kenmerkend zijn voor deze uitzonderlijke ruimte in Brussel.
Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om een gemeentelijk terrein in de Neerpedestraat tot natuurgebied om te vormen. Het gaat om het vochtige terrein (...)

Lire la suite de Het Rietveld van Neerpede